कटहरको सेवनबाट ठूलो फाइदा लिन सक्छ, तौल कम गर्नुकाे साथै इम्यूनिटी क्षमता समेत बढाउने छ।
कटहरको सेवनबाट ठूलो फाइदा लिन सक्छ, तौल कम गर्नुकाे साथै इम्यूनिटी क्षमता समेत बढाउने छ।
कटहर एक यस्ताे तरकारी हो जसलाई शाकाहारी मानिसहरूकाे नन-वेज भनिन्छ, यसको पछाडिको कारण यसको स्वाद मात्र होइन यसले ल्याउने स्वास्थ्य लाभ पनि हो। कटहरको सेवन गर्नाले शरीरलाई थायमिन, पोटेशियम, क्याल्सियम, राइबोफ्लेभन, फलाम, नियासिन, जिंक, भिटामिन ए र सी हुन्छ। यी सबै तत्वहरू शरीरको लागि धेरै आवश्यक छन्। ज्याकफ्रुट तरकारी खानेले चमत्कारी लाभ दिन्छ। वर्तमानमा, यो धेरै महत्त्वपूर्ण छ । हाम्राे शरीरको प्रतिरोध क्षमता कमजोर हुनु हुँदैन। ज्याकफ्रटमा भेटिएका भिटामिन ए, सी र एन्टिआक्सीडन्टहरूले हाम्राे शरीरको प्रतिरोध क्षमता विकास गर्ने काम गर्दछ। यस बाहेक, ज्याक्सफुट धेरै समस्याहरूको उपचारमा धेरै लाभदायक साबित हुन्छ।
मुटुकाे स्वास्थ्य
ज्याकफ्रट तरकारी खादाँ हृदय रोगीहरुका लागी धेरै लाभदायक साबित हुन्छ। ज्याकफ्रूटमा पोटेशियम पाइन्छ, जसले हाम्रो रक्तचाप नियन्त्रण गर्दछ। डाक्टरहरूले पनि मुटुका बिरामीहरूलाई ज्याकफुट खाने सल्लाह दिन्छन्, त्यसैले निश्चित रूपमा यसलाई खान्नुहोस्। हप्तामा एक पटक घरमा ज्याकफ्रुट बनाउनुहोस्।
तौल घटाउनुहोस्:
लामो समयदेखि तौल घटाउन कोशिस गरिरहेका व्यक्तिहरूले अवश्य पनि ज्याकफुट खानु पर्छ। एन्टी-इन्फ्लेमेटरी गुणहरू पनि ज्याकफ्रुटमा हुन्छ, जसले हाम्रो शरीरमा फ्याट बढ्न दिदैन। यसमा रेसिभेरटोल नामक एन्टिआक्सीडन्ट पनि समावेश हुन्छ, जसले धेरै हदसम्म तौल घटाउन मद्दत गर्दछ, त्यसैले पकाएको कटहरलाई तपाईंको खानामा समावेश गर्नुहोस्।
रोग प्रतिरक्षा प्रणाली क्षमता बढने
कोरोना संक्रमणबाट जोगिन जरुरी छ जसकाे लागी तपाईंको प्रतिरक्षा प्रणाली सुधार गर्न जरुरी छ । राेग प्रतिरक्षा प्रणाली राम्राे भएकाेहरुबाट कोराेना टाढा रहन्छ, त्यसैले कट्यार खाएर तपाई सजिलै सँग राेग प्रतिरक्षा विकास गर्न सक्नुहुनेछ।
पाचन प्रणालीलाई राम्रो राख्नुहोस्
यदि तपाईंकाे पाचन प्रणालीको बारेमा लामो समय देखी चिन्तित हुनुहुन्छ र तपाईंको पेट राम्ररी सफा हुदैँन भने पनि, कटहरको सेवन प्रभावकारी हुन सक्छ। यदि तपाईलाई पेटको अल्सर छ भने पनि तपाईले यसबाट लाभ उठाउनु सक्नेछ । यदि तपाईं ज्याकफ्रुट तरकारी खान चाहनुहुन्न भने, तपाईं यसलाई पानीमा उमालेर उपभोग गर्न सक्नुहुन्छ।